Rebbi-Bebbi-Boo

Alla inlägg under mars 2009

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 11 mars 2009 10:00

Tjosan hejsan!Är hemma och är sjuk idag, jag har hög temp (typ 0,1-0,2 från feber) och ont i halsen, så eftersom det är fridluftsdag idag och jag skulle först till gympozz och sedan ut på en promenad i snön så lät mamma mej vara hemma eftersom det inte så bra att motiondera om man är förkyld. Så nu sitter jag hemma och tråkar och har egentligen inget att skriva om.så ja, ha de bra

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 10 mars 2009 21:29

Helt vanlig dag idag,skola och sedan hade jag stallet,dvs. fodra,mocka sopa osv. Men det var inte det jag tänkte skriva om nu, utan en sak som jag kom att tänka på idag i skolan.


Lite om hur männsikor blir dem de är. Dels så har det ju naturligtvis lite personlighetsdrag som styr, och då menar dem man föds med, men värderingar får man ju av egna upplevelser och framförallt av sin uppväxt. Om vi t.ex tar en person som växer upp med hundar och en person som blir allvarligt biten av en hund när den är liten och är rädd för dem efter det. Den som  växte upp med hundar, får ju en bättre relation till hundarna än den som blev biten, även om det kan vara så den ena växte upp med väldigt snälla hundar som inte blev skrämda eller av någon annan anledning gick till attack, medan den andra hunden kände sig hotad vid det tillfället och gick till attack. Nu är det ju så att ens liv oftast inte präglas jättemycket av hundarna, även om det kan göra det, utan ofta är det allvarligare saker som präglar, men det var bara ett exempel. Jag tror även att personer som man beundrar kan prägla en, även om man inte riktigt tänker på det och det inte världens största prägling, men det kanske kan få en att testa nya saker, som man på så sätt präglas av. Reklam och vad folk säger om någonting tror jag faktiskt kan avgöra endel val, så det präglar ju också ens personlighet på sitt eget lilla sätt. Egentligen präglas vi nog av nästan allt som händer omkring oss. Det är i alla fall vad jag tror. Någon som har någon åsikt?

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 9 mars 2009 21:30

Är väldigt glad. varför? Jo, för Dante kommer hem till Ekeby nu i veckan. För er som inte känner till historien så är det så här; Ekeby är ett ganska litet stall och i höstas blev det en häst för mycket så någon av Ekebyhästarna var tvungen att tillfälligt flytta till ett stall som min ridskola samarbetar med, och eftersom Dante var halt då så fick han åka. Nu är han friskförklarad och håler på att ridas igång, och som sagt var så kommer han snart hem.


Ridningen gick ganska bra idag, det enda var välatt det gick lite segt när det blev fler galoppsprång mellan hinderna och att jag hade behövt göra något åt det tidigare än jag gjorde. Men i övrigt gick det bra :)

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 9 mars 2009 16:04

Jag vet, rubriken är ganska intetsägande, men jag kom inte på något bättre. I alla fall, vi hade X-dag i skolan idag, det är en speciell dag där man får planera schemat själv och kan jobba i kapp eller göra läxor eller sånt. Eftersom min klass precis har varit ute på arbetslivsvecka och avslutade alla engelskakapitel och all matte och allt sånt innan det så hade jag inte så jättemycket att göra, utan jag satt mest i biblioteket och i klassrummet och läste och så var jag nere i datasalen och grejade i photoshop en stund.


Så fort mamma kommer hem ska jag åka iväg och rida. Vi har hoppning idag och jag har Chefen, som är väldigt rolig att hoppa med så det ska bli kul. Skriver kanske lite ikväll eller imorgon om hur det gick. 


PS. Hästen på bilden är Chefen.

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 9 mars 2009 16:02

Välkommen till min nya blogg.Mer om mej står på min presentation.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<<
Mars 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Kategorier

Gästboken

Besöksstatistik

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards