Rebbi-Bebbi-Boo

Alla inlägg under september 2010

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 21 september 2010 20:38

Seven days a week-The sounds

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 21 september 2010 18:38

Tallbarr ville också vara med på bild  Hoppas han blir gladare än på bilden nu    

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 21 september 2010 17:26

Då sitter man här igen. Postar ett litet inlägg innan man ska börja plugga lite igen. Antikens Grekland och lite religion den här gången. Den här terminen ska vi bara göra ett lite större prov och en uppsats. Man får dessutom välja ämne helt själv och jag ska skriva om hästaras betydelser i olika religioner  


Idag har jag (hör och häpna) varit i skolan. De enda som e värt o berätta e väl att vi fick fota på bilden.

         


Kraaam   

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 20 september 2010 21:15

Fick en häst som jag aldrig har ridit tidigare idag. Han heter Magic och är en fuxfärgad welshcob valack född 1999. Supersöt, får se till och lägga upp en bild någon dag. I alla fall, vi hade balans och jag red barbacka. Det gick väl lite sådär, men helt godkänt för att vara första gången på en ny häst. Blev lite småförälskad i Magic, även om det inte gick sådär jattebra kändes det att han är en sådan häst som jag gillar. Det kommer säkert bli väldigt roligt att ha honom en månad till  


Kraaam  

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 20 september 2010 08:52

Då har det hemska hänt nu, SD sitter i riksdagen och är dessutom vågmästare. Jag förstår inte hur Maud Olofsson och Jan Björklund kunde vara så glada i sina tal, förstår de inte vad det här innebär? Alliansen har inte egen majoritet, så de kan knappast säga att de här vunnit. Nej, vinnarna i det här valet är Sverigedemokraterna som kom in i riksdagen och som dessutom nu är vågmästare.


Visst, jag är för demokratiska val och tycker absolut att folk ska få säga sitt och rösta på det parti som stårt för deras värderingar, men jag förstår inte alls deras människosyn. Ingen är mer värd än någon annan, bara för attt man råkar vara född i "rätt" land. Jessika (ni som har missat vem det är, skrolla ner) frågade en Sverigedemokrat vad som krävs för att man ska  en vara invandrare och enligt den personen är det tydligen en utländsk föräldrer. En utlänsdk förälder är et väldigt många som har, men är det t.ex tyska föräldrar är det ingen som ser personen som invandrare. Är det däremot någon med afrikanskt eller asiatiskt ursprung börjar folk se det så. De går ju bara på utseendet och fördommar.


Jag säger som jag brukar; Landsgränser är bara subtila gränser som människor har satt upp och förstärkt för att vi är rädda för det vi inte vet så mycket om.




Av Rebbi-Bebbi-Boo - 19 september 2010 16:12

Då sitter man här igen. Ska försöka skriva klart en novellanalys nu, eller egentligen är jag redan klar, det är bara lite läsa igenom och fixa till kvar.


Som ni kanske har läst så har kattewrna varit hos veterinären idag. Båda två har kattsnuva och ska ha medicin. Stackars Remus hade typ 40 graders feber, så det är nog välbehövligt. Jessika har varit här och vi har nördat lite Harry Potter och varit lite småflummiga. Jag ska väl ut till Alex någon snart nu. Tänker nog ta och rida en liten sväng ute, det är ganska fint väder.  


Nu blire dagens låt:

 Dance with somebody-Mando Diao





Kraaam  

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 19 september 2010 10:45

Gissa vart Sirius och Remus är någonstans nu. Veterinären...


"Uppfödaren", som vi köpte dem direkt av, har inte vaccinerat dem. För er som inte är så insatta i kattvärlden kan jag berätta att kattungar ska vaccineras när dem är 8 v. och när dem är 12 v, så eftersom man inte ska ta kattungar innan 12 veckor bör kattungarna vara vaccinerade när de säljs. Det man vaccinerar mot är kattpest och kattinfluensa. Nu är det så att både Sirius och Remus har gått och blivit förkylda, vilket ofta är ett förstadium till kattinfluensa.


Visst, jag måste erkänna att vi gjorde fel som köpte ovaccinerade katter och inte kollade upp bättre när det gäller förkylningen, de visade ytterst små tecken, men hade i alla fall ingen feber och nös inte så mycket som de gör nu då. Det enda vi kunde se var att den ena katten hade något som påminnde om ringorm vid nosen, vilket vi såg först när vi kom hem. När vi ringde upp och frågade om det så fick vi svaret: "Men är det inte bara kor som kan få det?"


Om man nu har en honkatt tycker jag att man ska stelirisera den om man inte är så pass kunnig att man kan ta ansvar för att föda upp en kull katter på ett bra sätt och sedan se till att alla kommer i bra, trygga hem. Med att föda upp en kull på bra sätt menar jag att alla katterna ska vara vaccinerade, vana vid att bli hanterade av människor, avmaskade, att man ska veta att alla katterna är friska innan man säljer dem till en ny ägare och att man självklart inte tar någon av katterna innan dem är 12 veckor. Som uppfödare och djurägare i allmänhet har man ett ansvar, även om man säljer den, eftersom det är jag som ägare som väljer till vem jag vill sälja mitt djur. Jag skulle aldrig sälja ett djur till någon som jag inte tror kan ta hand om den och ta ansvaret som ett djur kräver.


Till alla er som bor i Eskilstunatrakten och funderar på att skaffa katt:

Hon som vi köpte katterna av har sin annons överst bland djurannonserna i Eskilstunakurien Lördag 18/9. Eftersom inte våra katter var vaccinerade så tror jag knappast att hon har tagit några andra av sina katter till veterinären och sett till att de är vaccinerade. Därför vill jag i all välmening varna er, för det är inte kul när man har haft en katt i tre dagar och är tvungen att ta den till veterinären.

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Kategorier

Gästboken

Besöksstatistik

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards