Rebbi-Bebbi-Boo

Direktlänk till inlägg 28 maj 2011

Odinn var ingen åskgud i alla fall

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 28 maj 2011 08:15

Hmm, det blev inget blogginlägg igårkväll heller, inte för att jag var för övertrött, utan för att internet bestämde sig för att inte fungera. Vi tror att det kan ha berott på ett åskväder som var häröver Eskilstuna igår.


Under detta åskväder var jag spännande nog ute hos Odinn och skulle rida på honom. Jag började med att skritta fram honom ute och  i början hördes bara lite avlägset muller. Jag är lite smått åskrädd, men det där vaqr så långt bort att jag inte tyckte det lät så farligt i alla fall och Odinn brydde sig inte ens. När vi började närma oss ridhuset lät det mer, men jag räknade mellan blixt och muller och det verkade vara ett par kilometer bort. Så gick vi in i ridhuset, letade efter strömbrytaren eftersom jag bara har vart en gång därinne innan och då var det tillräckligt ljust utan lampor. Den satt vid en annan dörr. Sedan skulle jag sitta upp. Då hörs en jättehög knall, lamporna flimrade och det börjar spöregna. Odinn blev livrädd och skenade iväg och jag kan väl typ konstatera att jag är glad över 3 saker:

1. Att han redan hade tyglarna över halsen.

2. Att jag stod så att jag lätt kunde släppa tyglarna och snabbt kunde dra ur foten ur stigbygeln för att slippa bli släpad av en livrädd islänning i 700 km/h. Hade liksom ingen chans att kunna hålla honom, så det var lika bra att släppa.

3. Att vi var i ridhuset och att han inte kunde komma ut. 


Så han skenade runt där och jag försökte få kontakt med honom. Till sist började han lugna sig och jag fick tag i honom. Sedan var min plan att försöka leda honom lite tills det värsta hade gått över, men så blixtrade det igen och kom en åskknall på en gång och då bestämde jag att det nog var bättre att gå in istället. Åskrädd ryttare och livrädd häst känns liksom som ett inte helt lyckat koncept. 


Egentligen var min plan att jag skulle ha varit på ridskolan typ nu, men fick reda på att vi inte behövde träffas för att börja förbreda familjedagen förrän tio, halv elva. Jahapp, vad gör man nu då? Sover eller kollar på serier? Om alternativ två, kan jag göra det utan att somna?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 12 maj 2012 00:09

Rebbilina

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 11 november 2011 15:56

FETT AWESOME

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 26 oktober 2011 06:41


Då har det kommit, slutet på lite mer än två och ett halvt års bloggande. Det visade sig att det finns viss risk att bloggar på den här sidan har blivit hackade. Dessutom har mycket ändrats på en vecka och jag känner inte att jag har den orken som kr...

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 18 oktober 2011 13:41

Se den! En film om J.K. Rowlings liv.   Förresten, för er som inte känner mig personligen och har hört det där igenom så har jag skaffat tumblr. www.marsbarnet.tumblr.com för att vara exakt. Plus att jag har en om hästar; Things I love about h...

Av Rebbi-Bebbi-Boo - 15 oktober 2011 09:54


  Ungefär sådär skulle ungen bli om jag skulle få barn med Damian McGinty. Vad tycker ni, visst är den så söt att jag borde åka till Irland och fria på en gång? ...

Presentation

Sök i bloggen

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Kategorier

Gästboken

Besöksstatistik

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards